Tuskproof

Tuskproof är en skyddsväst utvecklad för hundar. Vi har västar på plats i vårt vildsvinshägn, både till försäljning och för att testa på din hund. Vi tar mått på din hund och ser till att ni får rätt storlek på Tuskproof västen.

Läs lite om vad Mikael Tham anser om Tuskproof västen:

En bra vildsvinshund blir skadad för eller senare. Kanske för en del ett provokativt påstående, men så är det. Jag har jagat vildsvin med egna hundar av olika raser sedan mitten på 80-talet. Och min absoluta uppfattning är att en bra vildsvinshund, oavsett ras, arbetar nära viltet och ställer, spränger och förföljer och utmanar vildsvinen även när det är riktigt jobbigt och vegetation är riktigt tät och vildsvinen riktigt griniga - de skapar skottsituationer för sina förare och passkyttarna oavsett vilket.

Det finns två sorters dåliga hundar, de som inte blir skadade därför att de är rädda för viltet de ska jaga och därför inte uppsöker det och så finns det de hundar som bli skadade alldeles för ofta, för att de är överskarpa. Ingen av dom behöver någon skyddsväst för de ska nämligen inte användas till vildsvinsjakt. Det är hundarna däremellan dessa båda ytterligheter som behöver skyddsvästar, dessa modiga hundar som jagar på ett balanserat sätt, som nästan alltid klarar sig undan vildsvinens utfall och attacker. Men ibland så har de inte ögon i nacken och hinner inte se suggan som anfaller bakifrån eller så är de en bråkdel för sena i att glida undan galtens anfall.

Jag har utvecklat Tuskproof-västen tillsammans med Industritextil, därför att det inte fanns någon väst på marknaden som uppfyllde min krav. Och mina krav är att västen inte får hindra hundens rörelser, gör den det så kan hunden bli skadad därför att den inte hinner undan. Sedan ville jag att den ska klara en attack från en stor galt utan skador på hunden. Men den stora skillnaden mellan Tuskproof och andra västar är JobTech, ett helt enastående material som i dagsläget spelar i en egen division.

Det finns inget annat material som tål så mycket stryk i förhållande till hur tunt och smidigt det är. Det är bevisat i bl a Allt om Jakt & Vapens stora test. Du kan även se detta youtube-klippet där vi testar olika material. Det finns ingen väst som är lika smidig och som tål lika mycket stryk och skyddar så stor del av din hund som Tuskproof

Mikael Tham